
מאפינס פיצה שילדים אוהבים
לא כל הילדים, במיוחד בגילאי 3-4 אוהבים כריכים ואני בעד להקל עליהם גם את ההסתגלות שתהיה קלה ונעימה וגם למען הגיוון בהמשך שלא ישעמם.. אז מי יגיד לא למאפינס פיצה??
שכבות מתוקות המורכבות טעמים נהדרים שיוצרים כולן יחד עוגה טעימה ומלאת הפתעות!
כל שכבה והטעם שלה, כל שכבה והמרקם שלה ויחד הן משתלבות נהדרות ואפילו מחמיאות זו לזו!
אם אתם לא חוששים מקצת התעסקות ומחפשים את העוגה שתגוון לכם את הסופ"ש או האירוע המשפחתי הקרוב – לכו על היפה הזאת!
למה חשוב להפריד את הביצים לפני הכל? בגלל שהמתכון מורכב בכל שלב מחלבונים או חלמונים, עדיף להפריד את הביצים מראש וכך למנוע בזבוז מיותר של ביצים וגם להכין את הכל מראש בקערות נפרדות, כך העבודה נוחה יותר ונכונה יותר.
מה צריך?
מיקסר עם וו הקצפה
קערה גדולה
2 קערות בינוניות
מטרפה ידנית
תבנית אפייה מלבנית 30*20 (בערך) או שתי תבניות קטנות יותר
רכיבים לעוגת שכבות אפויה בשלושה צבעים:
שכבת הבסיס:
100 גרם שקדים טחונים
1 ביצה
2 חלבונים
¾ כוס סוכר
½ כוס קמח
30 גרם שמן קוקס מומס
שכבת שוקולד בראוניז:
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1 כף שמן קוקוס
קורט מלח
4 חלמונים
¾ כוס סוכר
¾ כוס קמח תופח
2 כפות קוקוס טחון
שכבת מרנג:
3 חלבונים
⅓ כוס סוכר
קורט מלח
1 כפית מיץ מלימון סחוט
מתחילים בהפרדת הביצים:
– מפרידים תחילה את הביצים לחלבונים וחלמונים (חוץ מ-2 הביצים של הבסיס שלא דורשות הפרדה) ומחלקים לפי הכמויות המדויקות לכל שכבה בהתאם למתכון.
ממשיכים עם הבסיס:
– מקציפים את הביצים עם הסוכר במיקסר במהירות בינונית – גבוהה עד שהקצף בהיר ותפוח יחסית, מוסיפים בעדינות את שמן הקוקוס המומס ולבסוף את הקמח והשקדים.
– משמנים את התבנית ושופכים אליה את התערובת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-10 דקות ועד שהבסיס יציב וממש מעט שזוף. חשוב לא לאפות יותר מדי כי זה ייכנס שוב לתנור, המטרה היא שזה יאפה מספיק כך שלא יתערבב עם שכבת הבראוניז.
– מניחים להתקרר כ-5 דקות ובזמן הזה מכינים את…
שכבת שוקולד בראוניז:
– ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות את השוקולד, חמאה, מלח ושמן הקוקוס עד שהתערובת חלקה.
– בקערה נפרדת מקציפים (ידנית) את הביצים עם הסוכר כ2-3 דקות, מוסיפים את השוקולד המומס תוך כדי ערבוב ולבסוף את הקמח והקוקוס ומניחים בצד.
– לאחר ששכבת הבסיס התקררה מעט, שופכים מעליה את תערובת השוקולד ומכניסים לתנור לעוד 10 -15 דקות. גם את שכבת הבראוניז לא לאפות עד הסוף כי היא תיכנס שוב לתנור עם שכבת המרנג.
– לאחר ששכבת הבראוניז אפוייה מספיק אך עדיין רכה, מוציאים מהתנור ומניחים בצד.
שכבת מרנג:
– בקערת מיקסר נקייה היטב מקציפים את החלבונים 2-3 דקות ואז מוסיפים את הסוכר וקורט המלח ומגבירים את המהירות. כשהמרנג הופך ללבן ויציב ממש, שופכים פנימה את מיץ הלימון ומערבבים עוד חצי דקה.
– מכסים את שכבת הבראוניז בשכבת המרנג עד כיסוי מלא ועבה ומכניסים לתנור שוב לעוד 10 דקות ועד ששכבת המרנג משנה את צבעה לחום בהיר.
מוציאים מהתנור, נותנים לעוגה להתקרר היטב ומתענגים על כל הטוב הזה!

לא כל הילדים, במיוחד בגילאי 3-4 אוהבים כריכים ואני בעד להקל עליהם גם את ההסתגלות שתהיה קלה ונעימה וגם למען הגיוון בהמשך שלא ישעמם.. אז מי יגיד לא למאפינס פיצה??

בזכות הרצון לגוון ולגלות עוד טעמים וחלות.. החלטתי שאני משלבת את החלה הרכה הזאת בריבת בצל Homade וכך בכל ביס שלוקחים מקבלים גם ביס ריבת בצל וגם נהנים מהלחות והטעם שהיא העניקה לחלה במהלך האפייה.

מה יש לנו כאן בעצם?רולדה ונילית ספוגית וכיפית במילוי של קרם לימון מדהים עם ציפוי של מרנג איטלקי שרוף!עכשיו דמיינו לעצמכם לוקחים ביס כזה אחרי ארוחה כבדה.. מי צריך יותר מזה???

טארט אהבה לט"ו באב❤️
הכל התחיל מהפטל היפה הזה שרכשתי ישיות מחקלאי שמגיע אלינו למושב – ידעתי שאני הולכת להתאים לו קרם וניל אמיתי והחשק לי לשים אותם יחד על טארט פריך ועדין! וכך עשיתי!
היייושש נעים להכיר!
ותודה רבה שנכנסתם לעולם הקסום שלי – מאמא ג'ס!
אני יסמין – אמא, כותבת תוכן, אשת דיגיטל ואישה שאוהבת את טעם החיים.
להמשך >>
אולי תרצו לקבל מתכונים בזמן אמת? מלאו פרטים ועדכונים טעימים בדרך אליכם...