מאפה בטטה ללא גלוטן
מאפה בטטה נהדר ללא גלוטן! עם קמח עדשים כתומות וקמח חומוס. מתכון קללל לכל הדעות, מעולה לארוחת בוקר, ערב וצהריים, לפיקניק ולאירוח ואפשר לגוון בו את סוג הירקות בהתאם למה שאתם אוהבים! נפלא!
ראשי » מתכונים מלוחים » מרק ירקות ועדשים
זה מתכון מעולה למרק לאמצע השבוע, מנחם ובריא ויכול בקלותלהחליף ארוחה! מגוון גדול של ירקות, תבלינים וטעמים טבעיים שמעניקים לו טעם עשיר ובריאות נעימה.
הוא טבעוני, ללא חלבון מן החי וללא אבקות למיניהן ועדיין – הוא עשיר ומשובח!
האם אפשר להפחית ירק או להחליפו באחר?
ברור שכן! אם לצורך העניין תרצו לשים דלעת במקום בטטה או שורש פטרוזיליה במקום ארטישוק ירושלמי, או לוותר על ירק שאתם לא אוהבים זה אפשרי בהחלט! זה מרק והוא צריך להיות לטעמכם, פשוט תתגברו ביותר מירק אחר במקומו.
מה צריך?
סיר גדול עם מכסה
מסננת פסטה לשטיפת הירקות
קרש חיתוך
סכין טובה וקולפן
המרק:
3 כפות שמן זית
1 בצל לבן
1 גזר
1 בטטה
2 יחידות ארטישוק ירושלמי
2-3 תפוחי אדמה
5-6 גבעולי סלרי
1 סלק
1 קישוא
6 שיני שום קצוצות
¾ כוס גריסים קטנות
¾ כוס עדשים כתומות
½ כוס עדשים ירוקות
קופסא קטנה של רסק עגבניות (100 גרם)
רבע לימון סחוט
כף וחצי כמון
3 כפות רוטב סויה
מלח, פלפל
מים רותחים עד כיסוי
– מקלפים את כל הירקות שצריך ושוטפים היטב את כולם.
– חותכים לקוביות בינוניות ויחסית את כל הירקות לפי סדר הקושי שלהם: מתחילים עם הבצל, מוסיפים גזר, ארטישוק ירושלמי, תפוח אדמה, סלק, בטטה, סלק קישוא ואז סלרי. לכל ירק נותנים כחצי דקה לפני שמוסיפים את הבא בתור.
– מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים היטב.
– מוסיפים שום קצוץ, תבלינים, סויה ולימון ושופכים מעל מים עד כיסוי כך שהירקות שוחים בכיף, משהו כמו 2 ליטר וחצי – 2.
– לאחר הוספת המים זורקים פנימה את העדשים והגריסים ומחכים לרתיחה.
– כשהמרק רותח, מנמיכים את האש ומכסים, לערבב מידי פעם ולסגור מכסה.
– לאחר כשעה וחצי בערך המרק מוכן וזה זמן מעולה לתקן טעמים במידת הצורך, עוד 10 דקות בישול ולכבות את האש.
מאפה בטטה נהדר ללא גלוטן! עם קמח עדשים כתומות וקמח חומוס. מתכון קללל לכל הדעות, מעולה לארוחת בוקר, ערב וצהריים, לפיקניק ולאירוח ואפשר לגוון בו את סוג הירקות בהתאם למה שאתם אוהבים! נפלא!
סלט מלא בטעמים, קרנצ'יות מהירקות הטריים והעלים, טעם נפלא של ירקות צרובים והתיבול הכיפי – כל אילו יוצרים פה מנה מלאה בכל טוב שהיא גם בריאה אבל בעיקר טעימה!
כשהכנתי פעם ראשונה את הפשטידה המהממת הזו רציתי ליצור מתכון שמצד אחד הוא פשוט ומצד שני נראה שווה ומגניב!
לא כל הילדים, במיוחד בגילאי 3-4 אוהבים כריכים ואני בעד להקל עליהם גם את ההסתגלות שתהיה קלה ונעימה וגם למען הגיוון בהמשך שלא ישעמם.. אז מי יגיד לא למאפינס פיצה??
היייושש נעים להכיר!
ותודה רבה שנכנסתם לעולם הקסום שלי – מאמא ג'ס!
אני יסמין – אמא, כותבת תוכן, אשת דיגיטל ואישה שאוהבת את טעם החיים.
להמשך >>
אולי תרצו לקבל מתכונים בזמן אמת? מלאו פרטים ועדכונים טעימים בדרך אליכם...