רולדת שוקו וניל כמו של פעם
רולדת שוקו וניל ממש כמו פעם אבל סטייל מאמא ג'ס!
עשויה בצק שוקלד ללא קמח, רך וכיפי המגולגל עם קצפת וניל וציפוי שוקלד מריר וטעים!
ראשי » מתכונים מתוקים » עוגת מוס צבעונית ודובדבנית
אז… אמא שלי (היקרה והמהממת) חגגה יום הולדת ואני כמובן הייתי אמונה על הכנת עוגה בשבילה! ומי מכיר את אמא שלי יותר טוב ממני? אין חיה כזאת..
אז הלכתי על שני טעמים שהיא אוהבת במיוחד: שוקולד ודובדבנים!
יצרתי עוגת מוס בשתי שכבות – 2 שכבות טורט ו2 שכבות מוס שאולי נשמעת לכם מסובכת אבל אם תקראו היטב את המתכון תראו שזה בכלל לא מסובך. המראה הסופי המהמם שלה כלל לא משקף את העבודה עליה!
למה דווקא מיץ מדובדבנים מצנצנת?
אחד המוצרים שאני מאוד אוהבת להשתמש בהם באפייה הוא דובדבנים בצנצנת. הם מגיעים מגולענים, בסירופ ללא סוכר וטעמם מוסיף המון לטעם של עוגות בחושות, טורטים ועוגות שוקולד. לקשט עם הדובדבנים הללו זה פחות הטעם שלי, כאן אעדיף פרי טרי אבל זה באמת עניין של טעם כשבאפיה זה בהחלט מוצר מצויין ומומלץ!
מה צריך?
תבנית קפיצית בקוטר 24/26 ס"מ
נייר אפיה
מיקסר עם מקציף
4 קערות בינוניות
צנצנת דובדבנים בסירופ ללא גרעינים
סיר קטן
צלחת הגשה גדולה
סכין מסור
עוגת הטורט:
5 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
חצי כוס סוכר לבן רגיל
כף סוכר וניל
רבע כוס סוכר חום בהיר
1 כוס ורבע נוזל (חצי מיץ דובדבנים מהצנצנת וחצי מים)
2/3 כוס שמן קוקוס או חמניות
כף וחצי ליקר דובדבנים/ תפוזים
כף קוקוס טחון
כוס ו3/4 קמח תופח
חצי כוס קורנפלור
למוס השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה לגנאש
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
כף אחת ליקר תפוזים/דובדבנים
קורט מלח
גנאש ולהכניס למקרר עד התייצבות
סירופ לעוגה:
רבע כוס מים
רבע כוס סוכר
2 כפות דבש
2 כפות מיץ דובדבנים
לקישוט:
נשיקות צבעוניות
פירות העונה: פטל/דובדבנים/אוכמניות/תותים…
אגוזים/פיסטוקים מקורמלים בתנור (אני לקחתי פיסטוקים, פיזרתי מעליהם אבקת סוכר באופן אחיד, הכנסתי בתבנית לתנור למשך 10 דקות על 160 מעלות והוצאתי.. אחרי שמתקרר – מתוק ומעט קריספי)
– מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר נקייה ויבשה עם הסוכר הלבן, לאחר כ3-4 דקות כשהקצף יציב אך לא נוקשה מידי, מעבירים לקערה נקייה בצד.
– כעת שופכים את החלמונים למיקסר (אין צורך לנקות) ומקציפים אותן עד שינוי צבען לבהיר עם הסוכר וניל והסוכר החום בהיר. כעת מוסיפים את השמן וכוס רבע הנוזל עד שהכל מתאחד.
– כעת מאחדים את החלבונים והחלמונים. לוקחים מעט מתערובת החלבונים ומקפלים לתוך החלמונים וכל פעם מוסיפים עוד עד שהכל מתאחד. חשוב לעשות זאת בתנועות קיפול עדינות בכדי לשמור על הנפח.
– מערבבים את כל החומרים היבשים יחד בקערה ומוסיפים אותם לתערובת הביצים בתנועות קיפול עד איחוד.
– לוקחים את התבנית הקפיצית וגוזרים עיגול מהנייר אפייה בקוטר שלה/ מניחים את הנייר אפייה ומהדקים היטב, מברישים מעט עם שמן, גם בדפנות ושופכים את תערובת העוגה פנימה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש ונקי, כ 40 דקות ומניחים בצד להתקרר.
מוס השוקולד
– מכינים גנאש שוקולד, אפשר בשתי אפשרויות:
רק לאחר שתערובת הגנאש אחידה מוסיפים את הליקר ומערבבים, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועד שהגנאש קר ויציב!
– לאחר שהגנאש התייצב, מוציאים מהמקרר ומתחילים להקציפו במיקסר ותוך כדי הקצפה שופכים פנימה, לאט לאט, את השמנת להקצפה. חשוב מאוד לא להקציף יותר מידי כדי לא לשבור את המוס. הקצפה מהירה ולעצור.
הסירופ:
– בסיר קטן מערבבים את כל חומרי הסירופ עד רתיחה ועוצרים, מניחים בצד.
הרכבה:
– מוציאים את העוגה מהתבנית הקפיצית בזהירות וחותכים אותה לחצי באמצעות סכין מסור, כך שנוצרות שתי עוגות באותו הקוטר.
– מניחים עוגה אחת על צלחת גדולה או כלי הגשה ומברישים אותה עם הסירופ.
– לוקחים חצי מהמוס ומניחים אותו על התחתית, מיישרים היטב ומניחים מעל את החצי השני של העוגה וכעת מברישים גם אותה בסירופ.
– את שארית מוס השוקלד מורחים מעל החצי השני של העוגה ומסביב לכולה כך שרואים רק את המוס ולא את העוגה עצמה.
– מקשטים איך שאוהבים עם פירות, מרנג, אגוזים ומה שאתם אוהבים.
– מחזירים למקרר עד להגשה.
רולדת שוקו וניל ממש כמו פעם אבל סטייל מאמא ג'ס!
עשויה בצק שוקלד ללא קמח, רך וכיפי המגולגל עם קצפת וניל וציפוי שוקלד מריר וטעים!
רוצים מתכון לעוגה וואו,אבל בלי כל העבודה הקשה? זה המתכון אתם מחפשים! עוגת טורט שוקלד עם קרם וניל וציפוי גנאש – טעימה, קלילה, מושלמת לאירוח ולכל אירוע!
עוגת יום הולדת מפנקת, עם בסיס נהדר ללא אפייה, שתי שכבות בטעמים שונים והפתעות יצאה לדרך. חובה להכניס שוקולד.. חובה לאזן עם וניל כדי לקלוע לטעמים שלו ושל הבנים.
עברו כבר הרבה שנים מהשירות הצבאי שלי, הייתי עושה שבוע בבסיס ושבוע בבית כשלצידי סיונוש! חברת נפש אפילו היום… היא היתה מביאה איתה מהבית מאפי
היייושש נעים להכיר!
ותודה רבה שנכנסתם לעולם הקסום שלי – מאמא ג'ס!
אני יסמין – אמא, כותבת תוכן, אשת דיגיטל ואישה שאוהבת את טעם החיים.
להמשך >>
אולי תרצו לקבל מתכונים בזמן אמת? מלאו פרטים ועדכונים טעימים בדרך אליכם...