בראוניז שוקולד ויסקי
המקור למתכון הזה רץ אצלנו בבית כבר הרבה שנים! אבל הזכרון הכי חזק אצלי זה שאמא שלי היתה שולחת לנו לצבא קופסא מפוצצת בבראוניז והם
מחפשים לחם ללא גלוטן? פתרון מצויין, מהיר הכנה וקל בעבודה הוא – לחם טחינה! ללא קמח אבל עם הרבה בריאות!
מינימום עבודה ומקסימום טעם!
העשרתי אותו בשקדים, שומשום וסילאן ויצא לחם נפלא שאפילו יכול לשמש כפרוסת עוגה..
האם אפשר להמתיק יותר או פחות במתכון? אפשר להוסיף 1 כף סילאן אם רוצים להמתיק או להפחית כף אחת במידה ורוצים פחות מתוק.
מה צריך?
קערה גדולה
מטרפה ידנית
כף
תבנית אינגליש קייק אחת
רכיבים ללחם טחינה:
4 ביצים
6 כפות טחינה
3 כפיות שקדים טחונים
1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
2 כפות סילאן
3 כפיות שומשום
– מערבבים בקערה את הביצים ומקציפים אותם מעט במקציף ידני, מוסיפים לקערה את כל שאר החומרים וממשיכים לערבב.
– שופכים את התערובת לתוך תבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה או משומנת מעט ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-20 דקות עד חצי שעה או עד שהלחם משחים יפה ונוצרו בו מעט מפרצים.
– מוציאים, מצננים ונהנים!
המקור למתכון הזה רץ אצלנו בבית כבר הרבה שנים! אבל הזכרון הכי חזק אצלי זה שאמא שלי היתה שולחת לנו לצבא קופסא מפוצצת בבראוניז והם
עוגיות שוקולד פאדג' עשירות וממכרות שלא תוכלו להפסיק להכין! הן גם יכולות להיות בסיס מעולה לקינוח כמו קרמבו ביתי או קוקילידה!
טארט מיוחד במינו המשלב בצק ונילי ופריך שנמס בפה עם מילוי שוקולדי מטריף מלא בטעמים שווים במרקם בראוני עשיר!
כשמכינים קינוחים בכוסות מגיעים לקינוחים מופלאים נוספים!
וכך בדיוק היה.. הכנתי רולדת קרם לימון מיוחדת ליום העצמאות ונשארו לי מעט שאריות ומהם נולד קינוח חדש, מאוד דומה למקורי אבל שונה!
היייושש נעים להכיר!
ותודה רבה שנכנסתם לעולם הקסום שלי – מאמא ג'ס!
אני יסמין – אמא, כותבת תוכן, אשת דיגיטל ואישה שאוהבת את טעם החיים.
להמשך >>
אולי תרצו לקבל מתכונים בזמן אמת? מלאו פרטים ועדכונים טעימים בדרך אליכם...