בראוניז שוקולד ויסקי
המקור למתכון הזה רץ אצלנו בבית כבר הרבה שנים! אבל הזכרון הכי חזק אצלי זה שאמא שלי היתה שולחת לנו לצבא קופסא מפוצצת בבראוניז והם
שלום לך בצק פילאס! בצק מאוד דומה לבצק עלים, בטעמו, באופן השימוש שבו ובטעמו. הוא יותר עדין במעט מבצק עלים ומעט דק יותר וחשוב להשתמש בו ישר מהמקרר ואפילו לקרר אותו מעט לפני הכניסה לתנור במידה והתחמם מהעבודה איתו.
החלטתי למלא אותו במילוי תפוחים קליל וכיפי, מתכון מעולה כשאין לכם כח לאפות אבל הצטיידתם בבצק פילאס בבית!
עצה ממני: תדאגו שתמיד יהיה לכם בצק מרודד מכל סוג שאתם אוהבים לעת צרה!
תראו את שכבת הבצק – מושלם!!
חייבים בצק פילאס? אם יש לי בצק עלים? פצצה! בדיוק באותו האופן אפשר להשתמש גם בו. אפשר גם בצק פילו וליצור שכבות עם חמאה – המילוי מצויין גם לסגנון הזה. אם תרצו פירוט יותר מעמיק מוזמנים להגיב כאן למטה בסוף המתכון!
מה צריך?
קולפן
פומפיה
קערה בינונית
תבנית אפייה
נייר אפייה
מברשת סיליקון
רכיבים לבצק פילאס ממולא תפוחים ושקדים:
חצי חבילת בצק פילאס מופשר ומקורר
1 תפוח אדום
1 תפוח ירוק
3 כפות רסק תפוחים טבעי 3 כפות שקדים טחונים
½ כפית תמצית וניל
1.5 כפית סוכר חום בהיר
1 כף סירופ מייפל טבעי
1 כפית קינמון
1 כפית לימון סחוט
להברשה: 1 ביצה וסוכר גבישי או מעט סוכר חום בהיר
הוראות הכנה לבצק פילאס ממולא תפוחים ושקדים:
– מקלפים את התפוחים ומרסקים אותם בפומפייה על הצד הגדול יותר לתוך קערה בינונית.
– מוסיפים את כל שאר מרכיבי המילוי ומערבבים היטב!
– פותחים את הבצק (חצי מהכמות שבחבילה) ובמרכזו מניחים את המילוי, בעזרת סכין חותכים קווים אלכסונים בכל צד כלפי חוץ ובאותה הכמות ואז מקפלים אותם פנימה מעל המילוי כמו שתי וערב.
– מניחים את הרולדה שיצרנו על תבנית עם נייר אפייה, מורחים ביצה ומפזרים מעל סוכר גבישי או מעט סוכר חום בהיר.
– מכניסים לתנור מחומם ל-180 מעלות במשך כ-20-30 דקות וכאשר המאפה מוזהב יפה.
– מוציאים, מצננים מעט ומגישים.
מומלץ להגיש עם גלידה וניל!
המקור למתכון הזה רץ אצלנו בבית כבר הרבה שנים! אבל הזכרון הכי חזק אצלי זה שאמא שלי היתה שולחת לנו לצבא קופסא מפוצצת בבראוניז והם
עוגיות שוקולד פאדג' עשירות וממכרות שלא תוכלו להפסיק להכין! הן גם יכולות להיות בסיס מעולה לקינוח כמו קרמבו ביתי או קוקילידה!
טארט מיוחד במינו המשלב בצק ונילי ופריך שנמס בפה עם מילוי שוקולדי מטריף מלא בטעמים שווים במרקם בראוני עשיר!
כשמכינים קינוחים בכוסות מגיעים לקינוחים מופלאים נוספים!
וכך בדיוק היה.. הכנתי רולדת קרם לימון מיוחדת ליום העצמאות ונשארו לי מעט שאריות ומהם נולד קינוח חדש, מאוד דומה למקורי אבל שונה!
היייושש נעים להכיר!
ותודה רבה שנכנסתם לעולם הקסום שלי – מאמא ג'ס!
אני יסמין – אמא, כותבת תוכן, אשת דיגיטל ואישה שאוהבת את טעם החיים.
להמשך >>
אולי תרצו לקבל מתכונים בזמן אמת? מלאו פרטים ועדכונים טעימים בדרך אליכם...